Ana Sayfa  ::  Forum  ::  Arama  ::   Kayıt  ::  Profil  ::  Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın  ::  Giriş 

Xen vs VMware

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    FlashDonanim.com Forum Ana Sayfası -> Haberler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Utku
Site Admin

MesajTarih: Çrş Eyl 17, 2008 8:01 pm    Mesaj konusu: Xen vs VMware Alıntıyla Cevap Ver

CentOS 5.2 Üzerinde XEN

İnceleme ve haberlere verdiğim uzun bir aradan sonra Virtualization (sanallaştrıma) ile ilgili yaptığım incelemeyi paylaşmak istiyorum. Bir çoğumuz iş yerimizde veya evimizde çeşitli amaçlarla Virtualization teknolojilerini kullanıyoruz. Virtualizationda en önemli şeylerden biriside performans. Ben de bu yazıda bu konudaki en popüler yazılımlardan biri olan VMware ile Linux kullanıcılarının yakından tanıdığı XEN'i performans olarak karşılaştıracağım. Aslında daha sağlıklı bir karşılaştırma için VMware'in ESX versionu ile XEN'i karşılaştırmalıyız fakat ben masaüstünde VMware Workstation kullandığım ve XEN'i aynı masaüstünde rahatlıkla kullanabileceğim için bu iki masaüstünde kullanılabilecek sürümü karşılaştırıyorum.
Test sistemim şu şekilde.
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600
RAM: 4GB 667Mhz DDR2
HDD: 2x160GB 7200RPM SataII (Raid0)
Host OS:
VMware - Windows Server 2003 Enterprise x64 (64 bit)
XEN - CentOS 5.2 x86_64 (64 bit)
Guest OS: Windows Server 2003 Enterprise x64 (64 bit)
Guest VCPU Adeti: 2
Guest RAM: 1GB

Test Sonuçları

Testlerde XEN'in CPU açısından VMware Workstation'dan daha üstün olduğunu görüyoruz fakat memory testlerinde nedense oldukça geride kalıyor. Yinede XEN'in performansı gerçekten çok iyi ve ücretsiz olmasınında etkisiyle çok avantajlı bir konuma yerleşiyor. XEN ile Virtualization yapmak sizi her anlamda büyük bir lisans maliyetinden kurtarabilir ve VMware'den daha yüksek bir VCPU performansına sahip olması Virtualization performansınızı artırabilir. Bir sonraki incelemede RedHat'in geleceğin Virtualization aracı olarak gördüğü KVM'i incelemeye çalışacağım ve bu testleri XEN'in ve KVM'nin gerçek gücünü gösterebilecekleri Paravirtualized Guest OS'larla yapacağım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    FlashDonanim.com Forum Ana Sayfası -> Haberler Tüm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız